Mirisna janjetina sa začinima

Ukusna janjetina s mirodijama.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1.5 kg janjetina
- 15 listova kadulje
- 5 grančica ružmarina
- 5 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 5 slanih inćuna
- 1 limeta
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Janjetinu narežite na jednake komade i poslažite u vatrostalnu posudu. Po mesu rasporedite nasjeckanu kadulju i ružmarin. Neoljuštene češnjeve češnjaka stavite na meso, dodajte maslinovo ulje i sol. Sve dobro izmiješajte.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Povremeno podlijevajte bijelim vinom. Dok se meso peče, inćune s nekoliko listića ružmarina, paprom i sokom od pola limete izmiksajte u blenderu.
Dobivenim umakom prelijte janjetinu 10 minuta prije kraja. Poslužite uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJanjeće okruglice s limunom30 min12345
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
-
Jela od mesaMediteransko povrće s janjetinom45 min12345
-
Jela od mesaJanjeći odresci u umaku od mente30 min12345
-
Jela od mesaJanjeći kotleti s koricom od đumbira30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345