Mirisna janjetina sa začinima
    Ukusna janjetina s mirodijama.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:20h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 1.5 kg janjetina
 - 15 listova kadulje
 - 5 grančica ružmarina
 - 5 češnja češnjaka
 - 100 ml bijelog vina
 - 5 slanih inćuna
 - 1 limeta
 - 3 žlice maslinovog ulja
 - sol
 - papar
 
Priprema
Janjetinu narežite na jednake komade i poslažite u vatrostalnu posudu. Po mesu rasporedite nasjeckanu kadulju i ružmarin. Neoljuštene češnjeve češnjaka stavite na meso, dodajte maslinovo ulje i sol. Sve dobro izmiješajte.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Povremeno podlijevajte bijelim vinom. Dok se meso peče, inćune s nekoliko listića ružmarina, paprom i sokom od pola limete izmiksajte u blenderu.
Dobivenim umakom prelijte janjetinu 10 minuta prije kraja. Poslužite uz prilog po želji.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od mesaJanjeće okruglice s limunom30 min12345
 - 
                Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
 - 
                Jela od mesaMediteransko povrće s janjetinom45 min12345
 - 
                Jela od mesaJanjeći odresci u umaku od mente30 min12345
 - 
                Jela od mesaJanjeći kotleti s koricom od đumbira30 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345