Goveđi gulaš
![Goveđi gulaš](/site/assets/files/25365/govedi_gulas.300x160.jpg)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice ulja
- 800g govedine
- 1 ½ crvena paprika
- 1 luk srednje veličine
- 1 konzerva pelata
- 2 - 3 krumpira
- ½ žlice slatke paprike
- ½ žličice čilija
- 1 žličica kumina
- 1 žličica šećera
Priprema
Izrežite govedinu i povrće na kockice.
Govedinu stavite na zagrijano ulje i pirjajte na laganoj vatri dok sva voda iz mesa ne ispari. Dodajte luk i papriku. Miješajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte slatku papriku, kumin, čili i pelate. Sve dobro izmiješajte.
Dodajte vodu, ali samo onoliko koliko vam je potrebno da pokrije sastojke, i pustite da kuha oko 30 minuta.
Dodajte krumpir, šećer, sol i papar. Kuhajte još 30 minuta do sat vremena, ili dok meso i krumpir ne omekšaju.
Jelo gulaš potječe iz Mađarske, a izvorno se pripremalo od mesa goveda, zatim ovčetine, ali danas se koriste sve vrste mesa, obično divljači, a postoje i varijante bez mesa, kao što su gulaš od gljiva ili krumpira. Naziv gulaš potječe iz mađarske riječi za govedo, a u doslovnom prijevodu znači govedar ili pastir.
Vezani sadržaj:
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMongolsko meso1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi odrezak s lubenicom35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od govedine, maslina i feta sira35 min12345
-
Jela od mesaVarivo od govedine i batata8 h12345
-
Jela od mesaHavajski goveđi odrezak45 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
PriloziKimchi1:30h12345
-
Niskokalorična jelaWok s piletinom30 min12345
-
PriloziPolpete od prosa i povrća45 min12345
-
Jela od ribeHobotnica s krumpirom kao ispod peke2:30h12345
-
SalateKrumpir salata s mahunama40 min12345