Odrezak u marinadi od ljutike

Ukusna marinada mesu daje potpuno drugačiju notu.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 750g telećeg odreska, debljine oko 3 do 4 cm
- 3 sitno nasjeckane ljutike
- 4 žlice crnog vinskog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Stavite odrezak u plitku posudu i pospite ljutikom, octom, uljem, morskom solju i crnim paprom. Poklopite i spremite u hladnjak na 1 sat ili ostavite preko noći u hladnjaku.
Zagrijte tavu ili roštilj. Pecite odrezak 3 do 4 minute sa svake strane. Prekrijte pečeno meso folijom i pustite 5 minuta da se odmara.
Poslužite s krumpir salatom ili tortiljama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTeleća rebrica s umakom od crnog vina2:40h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345