Penne s kobasicom i ricottom
Domaće kobasice su uvijek dobrodošle kod ovakvih recepata!
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 par kobasica
- 1 crveni luk, fino narezan
- 1 komorač, narezan
- 1 velika žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 ml crvenog vina
- 100 ml umaka od rajčice
- 3 velike žlice svježeg bosiljka
- 300 g penne tjestenine
- 100 g ricotta sira
- 50 g parmezana, svježe naribanog
- sol
- crni papar
Priprema
Stavite kobasice u tavu i prekrijte ih s vodom. Dovedite vodu do vrenja, a zatim ostavite neka se kobasice dinstaju sve dok voda ne ispari. Ohladite kobasice i narežite ih na manje komade.
Pržite luk i komorač u ulju sve dok ne omekšaju. Dodajte kobasice, vino i umak od rajčica.
Kuhajte tako kroz deset minuta, a zatim dodajte bosiljak i začinite sa solju i paprom.
Kuhajte penne u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente te ih zatim ocijedite. Umiješajte ih u umak.
Stavite 1 veliku žlicu ricotte na svaki tanjur. Rasporedite tjesteninu preko toga i pospite parmezanom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaDinja u plaštu od pršuta15 min12345
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesaLazanje u tavi30 min12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti