Penne tjestenina sa špinatom i slaninom

Penne tjestenina sa špinatom i slaninom

Penne tjestenina sa špinatom i slaninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.497
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasna tjestenina s hrskavom slaninom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g penne tjestenine
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 6 kriški slanine, narezanih na sitno
  • 15 g češnjaka, sitno narezanog
  • konzerva pelata rajčica (cca 400 g), narezati na kockice
  • 1 vezica svježeg špinata, isprati i rastrgati na veličinu zalogaja

Priprema

Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja. Dodajte penne tjesteninu i kuhajte dok ne omekša, to jest 8 do 10 minuta.

U međuvremenu, zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite slaninu u tavu i pecite ju dok ne potamni i ne bude hrskava. Dodajte češnjak i pecite još oko minutu. Umiješajte rajčice i kuhajte dok se skroz ne zagriju.

Stavite špinat u cjedilo i ocijedite vruću tjesteninu preko nje tako da ona blago uvene.

Prebacite sve u veliku zdjelu za posluživanje i dobro promiješajte s preostalim maslinovim uljem i smjesom od slanine i rajčice.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti