Penne tjestenina sa špinatom i slaninom
Slasna tjestenina s hrskavom slaninom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350 g penne tjestenine
- 30 ml maslinovog ulja
- 6 kriški slanine, narezanih na sitno
- 15 g češnjaka, sitno narezanog
- konzerva pelata rajčica (cca 400 g), narezati na kockice
- 1 vezica svježeg špinata, isprati i rastrgati na veličinu zalogaja
Priprema
Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja. Dodajte penne tjesteninu i kuhajte dok ne omekša, to jest 8 do 10 minuta.
U međuvremenu, zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite slaninu u tavu i pecite ju dok ne potamni i ne bude hrskava. Dodajte češnjak i pecite još oko minutu. Umiješajte rajčice i kuhajte dok se skroz ne zagriju.
Stavite špinat u cjedilo i ocijedite vruću tjesteninu preko nje tako da ona blago uvene.
Prebacite sve u veliku zdjelu za posluživanje i dobro promiješajte s preostalim maslinovim uljem i smjesom od slanine i rajčice.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaTjestenina sa špinatom i slaninom30 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti