Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nemojte propustiti priliku da začinite svaku roštiljadu
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsnih filea
  • 200 ml prirodnog niskokaloričnog jogurta
  • 1 režanj češnjaka, očišćenoga i smrvljenog
  • 1 mala crvena chilli paprika, bez sjemenki i sitno nasjeckana
  • 1/2 žličice kurkume (vrsta đumbira)
  • sitno naribana kora i sok od 1 limuna
  • listići svježe metvice, za ukrašavanje

Mango tabbouleh

  • 175 g bulghur pšeničnog zrnja (drobijeno pšenično zrnje)
  • 1 žličica maslinova ulja
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/2 crvenog luka, fino nasjeckanog
  • 1 zreli mango, bez koštica, oguljen i nasjeckan
  • 1/4 svježeg krastavca, nasjeckanog na kockice
  • 1 vezica svježe nasjeckanog peršina
  • 1 vezica svježe nasjeckane metvice sol i mljeveni crni papar

Priprema:

1. Ako koristite drvene štapiće, umočite ih u hladnu vodu najmanje 30 minuta. (Tako neće izgorjeti za vrijeme pečenja)

2. Razrežite piletinu na deblje rezance i stavite ih u plitku posudu.

3. Zajedno izmiješajte jogurt, češnjak, chilli papriku, kurkumu, limunovu koricu i sok. Prelijte time piletinu i promiješajte. Pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 8 sati.

4. Da se napravi tabbouleh, stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu. Prelijte preko toga kipuću vodu da sve prekrije. Stavite tanjur preko zdjele. Ostavite da se namače 20 minuta.

5. Ulje i limunov sok stavite u zdjelu. Dodajte crveni luk i ostavite marinirati 10 minuta.

6. Iscijedite bulghur pšenično zrnje, istisnite preostalu vlagu i obrišite krpom. Dodajte crvenom luku s mangom, krastavcem, biljnim začinima i začinite solju i paprom. Sve izmiješajte.

7. Nabodite komadiće piletine na 8 drvenih ili metainih ražnjića. Pecite na vrućem grilu 4 minute sa svake strane mažući ih preostalom marinadom.

8. Stavite tabbouleh na posebne tanjure. Aranžirajte pileće ražnjiće na vrh i ukrasite listovima metvice. Poslužite toplo ili hladno.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti