Pile sauvignon od gljiva i pita
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 luk, oguljen i nasjeckan
- 1 poriluk, očišćen i nasjeckan
- 225 ml pileće juhe
- 3 pileća prsa svaka po 175 g
- 150 ml suhoga bijelog vina
- 1 lovorov list
- 175 g malih gljiva (šampinjoni)
- 2 žlice brašna
- 1 žlica svježe nasjeckanog tarkanja
- sol i svježe mljeveni crni papar
- stručak svježeg peršina, za ukrašavanje sezonsko zeleno povrće, za posluživanje
-
Nadjev
- oko 5 listova tijesta za savijače
- 1 žlica suncokretova ulja
- 1 žličica sjemenki sezama
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.
2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.
3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.
4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.
5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.
6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.
7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.
8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u umaku od gljiva30 min12345
-
Jela od mesaPalačinke punjene piletinom i porilukom20 min12345
-
Jela od mesaPiletina s porilukom1 h12345
-
Jela od mesaPileća prsa sa šampinjonima35 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena šampinjonima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti