Pile sauvignon od gljiva i pita

Pile sauvignon od gljiva i pita

Pile sauvignon od gljiva i pita
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.760
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovakav ručak mami osmjehe na licima.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 luk, oguljen i nasjeckan
  • 1 poriluk, očišćen i nasjeckan
  • 225 ml pileće juhe
  • 3 pileća prsa svaka po 175 g
  • 150 ml suhoga bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 175 g malih gljiva (šampinjoni)
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica svježe nasjeckanog tarkanja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • stručak svježeg peršina, za ukrašavanje sezonsko zeleno povrće, za posluživanje
  • Nadjev

  • oko 5 listova tijesta za savijače
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 1 žličica sjemenki sezama

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.

2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.

3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.

4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.

5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.

6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.

7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.

8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti