Piletina u umaku od gljiva

Piletina u umaku od gljiva

Piletina u umaku od gljiva
  • Objavljeno: Srijeda, 13.03.2019.
  • Broj pregleda: 29.482
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina u umaku od gljiva jedan je od omiljenih načina pripreme piletine mnogima. Uz to je jednostavan za napraviti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1 žlica ulja
  • 1 sitno narezani luk
  • 1 šalica narezanih šampinjona
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice vlasca
     

Priprema

  1. Piletinu začinite solju i paprom.
  2. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri, te ispecite piletinu.
  3. Kad je piletina pečena stavite ju na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom.
  4. U tavu dodajte luk i pirjajte ga dok ne zastakli. Dodajte gljive i povremeno miješajte dok ne omekšaju.
  5. Zatim dodajte vino i pirjajte dok gotovo sasvim ne ispari.
  6. Dodajte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i vlasac, te pirjajte dok ne proključa.
  7. Kad je umak gotov prelijte ga preko piletine i poslužite uz omiljeni prilog.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti