Pileća prsa sa đumbirom
Sočna piletina u neobičnom umaku.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 fileta pilećih prsa
- 1 limun
- 1.5 šalica pilećeg temeljca
- 2 žlice nasjeckanog đumbira
- 2 žlice svježeg peršina
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Limun narežite ne kriške. Stavite pileća prsa u tavu, a limu poslažite na njih. Na limun stavite đumbir i peršine. Prelijte temeljcem tako da je piletine prelivena do pola. Posolite i popaprite po želji.
Poklopite tavu i pustite da se piletina kuha 25 do 30 minuta. Ugasite vatru, nemojte dizati poklopac i pustite da stoji 5 do 10 minuta.
Izvadite piletinu i stavite na tanjure. Prelijte umakom od đumbira i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZačinjena piletina s đumbirom i češnjakom50 min12345
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
-
Jela od mesaOkruglice od piletine, mrkve i đumbira45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti