Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Egzotični recept za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 ml soka od limuna
  • 2 konzerve ananasa, sok sačuvajte
  • Prstohvat soli i papra
  • 5 g cimeta, mljevenog
  • 3 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • 225 g maslaca
  • 25 g smeđeg šećera
  • 3 g muškatnog oraščića, mljevenog
  • 24 velike jagode

Priprema

U plitkoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, sok od ananasa iz konzerve, sol, papar i 1 žličicu cimeta. Pomiješajte dobro. Dodajte kockice piletine i marinirajte na 1 sat u hladnjaku.

Ako želite, možete malo i začiniti svoju marinadu za piletinu tako da dodate mljevene ljute paprike. Naravno nemojte pretjerivati da vam ljutina ne preuzme okus kod kasnijeg stapanja s voćnim okusima.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.

U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, 1 žličicu cimeta, smeđi šećer i muškatni oraščić.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Koristeći metalne ili drvene štapiće za ražnjiće, naslažite red piletine, ananasa i jagode na svaki štapić (oko 4 - 6 komada svake stavke po jednom štapiću).

S četkom nanesite smjesu maslaca na ražnjiće, a zatim ih bacite na roštilj i pecite sa svih strana dok se piletina ne ispeče, a jagode ne počnu cvrčati. Prosječno vrijeme je oko 8-10 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti