Ražnjići od piletine i ananasa
Ražnjići marinirani u medu.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- 1 žličica rižinog octa
- 1 žličica soja umaka
- sok od 1 limete
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 6 štapića za ražnjiće
- 500g pilećih prsa
- 2 šalice ananasa
Priprema
Ananas i piletinu narežite na kockice. U velikoj plitkoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Dobro promiješajte.
Na štapiće naizmjenično slažite piletinu i ananas. Stavite ih u zdjelu s marinadom. Pustite da stoje oko 1 sat i povremeno ih okrenite kako bi svaka strane jednako upila marinadu.
Zagrijte roštilj ili gril tavu. Pecite ražnjiće 4 do 5 minuta sa svake strane. Uklonite s vatre i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići s gljivama i ananasom50 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti