Piletina na žaru s ljutom salsom
Roštilj i piletina su uvijek dobra ideja!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea (kom cca 200 g) pilećih prsa, bez kožice
- prstohvat soli
- prstohvat crvene paprike
- 2 velike žlice biljnog ulja
- Za salsu:
- 300 g lubenice
- 200 g dinje
- 1 mali crveni luk, fino narezan
- 2 svježe zelene čili paprike, narezane i očišćene
- 2 velike žlice svježe iscijeđenog soka od limete
- 4 velike žlice svježe narezanih listova korijandera
- prstohvat soli
Priprema
Zagrijte roštilj i duboko zarežite pileća prsa kako bi se ubrzalo vrijeme kuhanja. Začinite piletinu sa solju i crvenom paprikom, dobro ih nauljite i pecite na petnaestak minuta.
Kako bi napravili salsu, uklonite koru i sjemenke s lubenice i dinje. Fino narežite njihovo meso i stavite sve u zdjelu. Umiješajte luk i čili papriku.
Dodajte sok od limete i nasjeckani korijander te začinite s prstohvatom soli.
Poslužite salsu u malim zdjelicama za posluživanje.
Stavite piletinu na veliki pladanj i poslužite uz vruću salsu!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići premazani medom i pivom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti