Piletina s ružmarinom i češnjakom

Uživajte piletini na talijanski način.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 pilećih bataka s kožom
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 glavica češnjaka
- 3 velike stabljike ružmarina
- 300ml suhog bijelog vina
Priprema
Piletinu uvaljajte u brašno.
Odvojite češnjeve češnjaka (ne morate ih guliti).
Dodajte 2 žlice maslinova ulja u veliku tavu i pecite piletinu dok ne postane hrskava. Okrenite piletinu na drugu stranu. Dodajte češnjak i ružmarin, ulijte vino i začinite solju i paprom. Kada prokuha, smanjite temperaturu i poklopite.
Kuhajte oko 45 minuta. Poslužite s rižom ili sa širokim rezancima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345