Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver

Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver

Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver
  • Objavljeno: Srijeda, 14.11.2018.
  • Broj pregleda: 462
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana pileća prsa s dodatkom hrskavog sezama i egzotičnog umaka čine savršeni obrok od samo 300 kalorija koji obiluje proteinima i vlaknima.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2-3 komada pilećih prsa
  • 2 dl sezamovog ulja ili ulja kikirikija
  • 1 limeta
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • 2 žlice jogurta
  • 2 komadića đumbira
  • 3 žličice sjemenki sezama
  • prstohvat papra
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Na vatru stavite tavu da se dobro zagrije, a za to vrijeme oštrim nožem izrežite pileća prsa tako da dobijete oblik otvorene knjige. U prsa utrljajte sezamovo ulje ili ulje kikirikija, papar i sol. Pecite otprilike 8 minuta na svakoj strani, dok piletina ne dobije zlatnu boju.
  2. U posudi izmiješajte maslac od kikirikija i jogurt. Dodajte svježe iscijeđeni sok od limete i sitno naribani đumbir. Sve dobro izmiješajte i po potrebi dodajte začine.
  3. Piletinu maknite s vatre, a na vrućoj tavi kratko popržite sjemenke sezama. Narežite piletinu na kriške i pospite preprženim sezamom.
  4. Na tanjur servirajte piletinu i prelijte umakom. Poslužite s prilogom po želji, a za pravi azijski ugođaj skuhajte rižine rezance i dodajte kineski kupus.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti