Mekana piletina sa sezamom

Mekana piletina sa sezamom

Mekana piletina sa sezamom
  • Objavljeno: Petak, 26.06.2020.
  • Broj pregleda: 11.066
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i mekana piletina u umaku od soje i sezama kojoj nećete moći odoljeti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica meda
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica sezama
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 300 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Pomiješajte umak od soje, med, sezam i češnjak. Stavite na stranu.
  2. U zasebnu zdjelu umiješajte bjelanjke i kukuruzni škrob. Dodajte piletinu natrljanu solju i paprom.
  3. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pecite 6 do 8 minuta, povremeno okrećući piletinu, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  4. Smanjite vatru i dodajte umak. Pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući.
  5. Poslužite uz prilog po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti