Piletina u umaku od limuna

Piletina u umaku od limuna

Piletina u umaku od limuna
  • Objavljeno: Petak, 08.07.2016.
  • Broj pregleda: 763
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina je jako dobar izvor proteina, niacina i selena.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 pileća zabatka
  • sol
  • papar
  • 4 jaja
  • 1/2 šalice svježeg soka od limuna
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice nasjeckanih maslina
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Poslažite piletinu u vatrostalnu posudu, premažite uljem, posolite i popaprite. Pecite oko 35 minuta.

Dok se piletina peče, umutite jaja i i dodajte sok od limuna. U velikoj tavi kuhajte pileći temeljac dok ne počne ključati, potom dodajte 1/2 šalice smjese od jaja. Smanjite vatru i nastavite kuhati, neprestano miješajući kako se jaja ne bi zgrudnula. Pripazite da smjesa ne počne ključati.

Umak izlijte na dno vatrostalne posude. Dodajte masline, lagano promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti