Piletina u umaku od limuna
Piletina je jako dobar izvor proteina, niacina i selena.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pileća zabatka
- sol
- papar
- 4 jaja
- 1/2 šalice svježeg soka od limuna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice nasjeckanih maslina
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Poslažite piletinu u vatrostalnu posudu, premažite uljem, posolite i popaprite. Pecite oko 35 minuta.
Dok se piletina peče, umutite jaja i i dodajte sok od limuna. U velikoj tavi kuhajte pileći temeljac dok ne počne ključati, potom dodajte 1/2 šalice smjese od jaja. Smanjite vatru i nastavite kuhati, neprestano miješajući kako se jaja ne bi zgrudnula. Pripazite da smjesa ne počne ključati.
Umak izlijte na dno vatrostalne posude. Dodajte masline, lagano promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limeti i avokadu3:20h12345
-
Jela od mesaPikantna salata od piletine i ananasa10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti