Piletina u umaku od limuna

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pileća zabatka
- sol
- papar
- 4 jaja
- 1/2 šalice svježeg soka od limuna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice nasjeckanih maslina
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Poslažite piletinu u vatrostalnu posudu, premažite uljem, posolite i popaprite. Pecite oko 35 minuta.
Dok se piletina peče, umutite jaja i i dodajte sok od limuna. U velikoj tavi kuhajte pileći temeljac dok ne počne ključati, potom dodajte 1/2 šalice smjese od jaja. Smanjite vatru i nastavite kuhati, neprestano miješajući kako se jaja ne bi zgrudnula. Pripazite da smjesa ne počne ključati.
Umak izlijte na dno vatrostalne posude. Dodajte masline, lagano promiješajte i poslužite.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina u limeti i avokadu3:20h12345
-
Jela od mesaPikantna salata od piletine i ananasa10 min12345
-
Jela od mesaNar piletina s kus kusom20 min12345
Popularni recepti
-
JuheKrem juha od gljiva (Keto dijeta)35 min12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene paprike sa sirom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene palačinke sa sirom i špinatom20 min12345
-
Jela od mesaPiletina s kaduljom i limunom30 min12345
-
Jela od mesaMongolsko meso1 h12345