Pita od divljači
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 225 g luka, narezanog
- 1 čajna žličica maslaca
- 2 režnja češnjaka, narezana na sitno
- 675 g mesa od divljači, bez kostiju i narezano na kockice
- glatko brašno za meso
- 1 ½ čajna žličica biljnog ulja
- 225 g slanine, narezane na sitno
- 1 lovorov list
- 150 ml pilećeg temeljca
- 150 ml crnog vina
- 225 g šampinjona
- 350 g lisnatog tijesta
- 1 jaje, razmućeno
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Lagano dinstajte luk na maslacu dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte češnjak i dinstajte na daljnjih minutu. Pospite meso divljači s brašnom te i njega pržite lagano na ulju sve dok ne dobije smeđu boju.
U velikoj poklopljenoj tavi lagano kuhajte meso sa slaninom, lukom, češnjakom, lovorovim listom, temeljcem i vinom. Taman prije nego je meso gotovo dodajte i gljive.
Nastavite kuhati dok sve ne omekša.
Ostavite da se ohladi.
Popunite lim za pečenje s lisnatim tijestom, ali pazite da vam ostane dovoljno tijesta da možete napraviti pokrov s njim.
Napunite sve sa smjesom od mesa, prekrijte s tijestom i pazite da zapečatite rubove. Uz pomoć četke premažite sve s jajetom.
Pecite na 25 minuta ili dok ne dobijete zlatno smeđu boju.
Poslužite vruće.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPita od poriluka s mljevenim mesom1:30h12345
-
Jela od mesaPastirska pita4:20h12345
-
Jela od mesaUkusne slane pite40 min12345
-
Jela od mesaPita od šunke i rajčice1:10h12345
-
Jela od mesaPita od govedine i kupusa1:45h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti