Pita od govedine i kupusa
Pita koja ima sve što vam treba za izdržati ovaj dan!
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- maslac (za podmazivanje)
- 200 g krumpira, naribanog
- 200 g Cheddar sira, naribanog
- 450 g govedine, mljevene
- 1 velika žlica biljnog ulja
- 175 g kupusa, naribanog
- 100 g konzerviranih zelenih čili paprika, narezanih
- 125 ml taco umaka
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 23 cm s maslacem.
Pomiješajte krumpir i pola sira te začinite sa solju i paprom. Pritisnite mješavinu u dno i stranice lima za pečenje te stavite u pećnicu i pecite na 20 minuta.
U velikoj tavi na ulju popecite govedinu dok ne dobije smeđu boju te zatim ocijedite ulje. Dodajte kupus i dinstajte dok ne bude hrskav. Maknite s vatre i dodajte čili paprike i taco umak. Začinite sa solju i paprom.
Stavite sve to u lim za pečenje s mješavinom od krumpira i sirom u njemu te pecite na daljnjih 20 minuta.
Pospite s preostalim sirom i nastavite peći sve dok se sav sir ne rastopi.
Ostavite da odstoji oko 10 minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPita od poriluka s mljevenim mesom1:30h12345
-
Jela od mesaPastirska pita4:20h12345
-
Jela od mesaUkusne slane pite40 min12345
-
Jela od mesaPita od šunke i rajčice1:10h12345
-
Jela od mesaPita od divljači2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti