Punjene paprike bez riže

Punjene paprike bez riže

Punjene paprike bez riže
  • Objavljeno: Srijeda, 06.03.2019.
  • Broj pregleda: 639
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste ljubitelj punjenih paprika predlažemo da isprobate ovaj malo drugačiji recept.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 paprika
  • maslinovo ulje
  • ½ nasjeckanog crvenog luka
  • 500 g mljevenog purećeg mesa
  • konzerva crnog graha
  • žlica čilija u prahu
  • žlica kumina
  • sol i papar
  • limenka sjeckane rajčice
  • 125 g ribanog cheddar sira

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dok čekate da se pećnica ugrije, odrežite vrh svake paprike i očistite ih od sjemenki.
  3. Na srednjoj vatri u tavi ugrijte malo ulja. Dodajte luk i miješajte dok poprimi boju. Zatim dodajte meso, čili, kumin, malo soli i papra, te sve dobro promiješajte i pirjajte oko 8 minuta.
  4. Dodajte i sjeckanu rajčicu. Miješajte još nekoliko minuta, a zatim sklonite s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu poslažite paprike otvorom prema gore. Napunite paprike mješavinom mesa i začina, te na vrh dodajte ribani sir.
  6. Punjene paprike pecite 30 do 35 minuta, odnosno dok paprika ne omekša.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti