Punjene paprike bez riže

Punjene paprike bez riže

Punjene paprike bez riže
  • Objavljeno: Srijeda, 06.03.2019.
  • Broj pregleda: 1.320
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste ljubitelj punjenih paprika predlažemo da isprobate ovaj malo drugačiji recept.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 paprika
  • maslinovo ulje
  • ½ nasjeckanog crvenog luka
  • 500 g mljevenog purećeg mesa
  • konzerva crnog graha
  • žlica čilija u prahu
  • žlica kumina
  • sol i papar
  • limenka sjeckane rajčice
  • 125 g ribanog cheddar sira

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dok čekate da se pećnica ugrije, odrežite vrh svake paprike i očistite ih od sjemenki.
  3. Na srednjoj vatri u tavi ugrijte malo ulja. Dodajte luk i miješajte dok poprimi boju. Zatim dodajte meso, čili, kumin, malo soli i papra, te sve dobro promiješajte i pirjajte oko 8 minuta.
  4. Dodajte i sjeckanu rajčicu. Miješajte još nekoliko minuta, a zatim sklonite s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu poslažite paprike otvorom prema gore. Napunite paprike mješavinom mesa i začina, te na vrh dodajte ribani sir.
  6. Punjene paprike pecite 30 do 35 minuta, odnosno dok paprika ne omekša.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti