Rezanci od špinata s teletinom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g telećeg odreska, narežite u trakice
- glatko brašno
- 50 g maslaca
- 1 luk, narezan
- 125 ml suhog bijelog vina
- 4 velike žlice pilećeg temeljca
- 175 ml slatkog vrhnja
- 600 g svježih rezanaca od špinata
- 3 velike žlice svježe naribanog parmezana
- sol
- papar
Priprema
Pomiješajte trakice teletine sa začinjenim brašnom.
Rastopite maslac u tavi. Dodajte teletinu u tavu i pecite dok teletina ne dobije smeđu boju. Uklonite teletinu sa strane.
Dodajte luk u tavu i pirjajte dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte vino i brzo kuhajte kako bi smanjili količinu tekućine. Dodajte temeljac i vrhnje te začinite solju i paprom.
Smanjite vatru i čekajte dok umak ne bude kremast i gust te na kraju dodajte teletinu.
U međuvremenu kuhajte rezance u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente.
Ocijedite ih i premjestite u toplu zdjelu za posluživanje.
Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i nježno promiješajte.
Poškropite sve s preostalim parmezanom i odmah poslužite.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaGulaš od teletine i špinata55 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaTeleća rebrica s umakom od crnog vina2:40h12345
-
Jela od mesaOdrezak u marinadi od ljutike20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti