Rezanci od špinata s teletinom

Rezanci od špinata s teletinom

Rezanci od špinata s teletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Počastite posebno društvo!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450 g telećeg odreska, narežite u trakice
  • glatko brašno
  • 50 g maslaca
  • 1 luk, narezan
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • 4 velike žlice pilećeg temeljca
  • 175 ml slatkog vrhnja
  • 600 g svježih rezanaca od špinata
  • 3 velike žlice svježe naribanog parmezana
  • sol
  • papar

Priprema

Pomiješajte trakice teletine sa začinjenim brašnom.

Rastopite maslac u tavi. Dodajte teletinu u tavu i pecite dok teletina ne dobije smeđu boju. Uklonite teletinu sa strane.

Dodajte luk u tavu i pirjajte dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte vino i brzo kuhajte kako bi smanjili količinu tekućine. Dodajte temeljac i vrhnje te začinite solju i paprom.

Smanjite vatru i čekajte dok umak ne bude kremast i gust te na kraju dodajte teletinu.

U međuvremenu kuhajte rezance u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente.

Ocijedite ih i premjestite u toplu zdjelu za posluživanje.

Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i nježno promiješajte.

Poškropite sve s preostalim parmezanom i odmah poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti