Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine
Ovu slojevitu slanu tortu od krumpira možete napraviti i u manje kaloričnoj verziji, ako izostavite slaninu.
Vrijeme pripreme: 1:50h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 429 kcal / 1.794,94 kJ
Sastojci
- 1.2 kg krumpira
- 50g rastopljenog maslaca
- slanina, količina po ukusu
- sol i papar
- začini po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite vatrostalnu posudu papirom za pečenje.
Narežite krumpire na što tanje listiće. Ulijte malo maslaca preko papira za pečenje i poslažite krumpire.
U preostali maslac umiješajte začine po želji i prelijte preko krumpira. Na vrh stavite malo slanine narezane na tanke trakice.
Pecite 1 sat i trideset minuta, dok krumpir ne poprimi zlatnu boju.
Kada se krumpiri malo ohlade, izvadite ih iz posude i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
-
Jela od mesaPiletina s gljivama30 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odrezak s mahunama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti