Složenac od piletine i krumpira

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 velike žlice maslinovog ulja
- 4 kom pilećih prsa
- Svežanj mladog luka, narežite ih na sitno
- 350 g mrkve, narezane
- 100 g mahuna, narezanih
- 600 ml pilećeg temeljca
- 350 g mladog krumpira
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Zagrijte ulje u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru te dodajte pileća prsa. Lagano ih pržite na 5 do 8 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju na obje strane. Izvadite prsa sa žlicom koja ima prorez i stavite na zasebni tanjur.
Dodajte mladi luk, mrkvu i mahune u posudu te lagano pržite na 3 do 4 minute.
Vratite piletinu u vatrostalnu zdjelu te dodajte i temeljac. Dodajte krumpir, začinite sa solju i paprom i dovedite sve do vrenja.
Poklopite vatrostalnu zdjelu, prebacite u pećnicu i pecite na 40 do 50 minuta sve dok krumpir ne omekša.
Pomiješajte kukuruzno brašno s 3 velike žlice hladne vode. Dodajte to u složenac i miješajte dok se sve ne izmiješa i ne zgusne.
Poklopite i kuhajte još pet minuta.
Poslužite odmah.

Vezani recepti
-
Vector usisavač12345
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s gljivama30 min12345
-
Jela od mesaSloženac od pancete, krumpira i kadulje1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac s piletinom i bademima1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345