Složenac od piletine sa šerijem
Mogli bi ga zvati i složenac od pijane piletine, no kako god ga zvali, opet je slastan!
Vrijeme pripreme: 2:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 porcije pilećih filea, bez kože i narezane
- 25 g maslaca
- 1 veliki luk, fino narezan
- 100 g šampinjona, narezanih na ¼
- 400 g rajčica, narezanih
- 125 ml šerija
- 2 velike žlice pasirane rajčice
- 1 začinski buket (bouquet garni) - stručak peršina, timijana i 1 lovorov list
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Popržite piletinu na maslacu u posudi za složenac koja je vatrootporna, sve dok ne dobije blago smeđu boju. Uklonite piletinu sa strane, a u posudu stavite luk koji pržite na dvije minute. Dodajte gljive i kuhajte na daljnju minutu, a zatim vratite piletinu u posudu.
Dodajte rajčice. Pomiješajte šeri i pasiranu rajčicu i umiješajte u mješavinu.
Dodajte začinski buket i začinite sa solju i paprom.
Dovedite sve do vrenja, poklopite i stavite u pećnicu na sat i pol, ili dok piletina ne bude mekana.
S vrha pokupite masnoću i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaSloženac s piletinom i bademima1:30h12345
-
Jela od mesaPileći tortilja složenac1 h12345
-
Jela od mesaSloženac od piletine i brokule1:20h12345
-
Jela od mesaSloženac od piletine s makaronima50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti