Svinjski kotleti s jabukama u medu
Neobična, ali savršena kombinacija okusa.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 nasjeckane jabuke
- sol
- papar
- 2 žlice aceta balsamica
- 2 žlice meda
- 1 žlica ružmarina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Zagrijte 3 žlice ulja u tavi. Dodajte kotlete i pecite ih ok 3 minute sa svake strane. Premjestite ih na lim za pečenje i nastavite ih peći još 15 minuta u pećnici.
Uklontie tavu s vatre i pustite da stoji 5 minuta. U međuvremenu zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja, dodajte jabuke i pecite oko 3 minute. Dodajte sol, papar, aceto balsamic i med i nastavite kuhati oko 2 minute.
Kotlete poslužite uz jabuke i pospite ružmarinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina50 min12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti s medom i ružmarinom50 min12345
-
Jela od mesaPečene jabuke sa slaninom15 min12345
-
Jela od mesaPileće rolice s jabukama i brusnicama1:15h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti