Pikantni svinjeći odresci
Pikantni svinjeći odresci za pikantno društvo!
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjeća odreska
- 4 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1 čajna žličica suhog origana
- 1 čajna žličica kumina, mljevenog
- ½ čajne žličice korijandera, mljevenog
- ½ čajne žličice crnog papra
- ¼ čajne žličice cimeta, mljevenog
- 2 velike žlice octa od crvenog vina
- 3 velike žlice narančinog soka
- 1 velika žlica meda
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- Sol
- Crni papar
Priprema
Skinite višak masnoće s odrezaka.
Stavite ih sa strane, a zatim pomiješajte češnjak, origano, kumin, korijander, crni papar, cimet, ocat, sok od naranče, med i ulje u zdjeli. Prelijte marinadu preko kotleta i okrenite sve nekoliko puta kako bi bili sigurni da su se dobro obložili. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 4-24 sata.
Odreske pecite na srednje do visoko jakoj toplini na roštilju. Pecite ih dok više ne bude ružičastih tragova oko kostiju, ali da je svinjetina još uvijek sočna. To jest oko 8-10 minuta po strani.
Posolite i popaprite.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi30 min12345
-
Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti