Tjestenina s crvenim umakom i slaninom
Ljuta tjestenina sa slaninom za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 6 kriški slanine
- 1 g nasjeckanog češnjaka
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 30 ml maslinovog ulja
- 3 rajčice, nasjeckane
- 1 zelena ljuta paprika, narezana na kockice
- 50 g parmezana, naribanog
- 4 lista svježeg bosiljka
- 10 g naribanog parmezana
Priprema
U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. Dobro ocijedite.
U međuvremenu, u srednje velikoj tavi ispecite slaninu, ali ne do kraja, znači da ne bude hrskava. Izvadite iz tave i razlomite na komade veličine zalogaja. Ocijedite mast od slanine iz tave. Vratite slaninu u tavu, dodajte češnjak, nasjeckani crveni luk, maslinovo ulje i papriku. Dinstajte sve dok luk ne bude mekan, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckane rajčice, ½ šalice naribanog parmezana i svježi bosiljak.
Ostavite neka se krčka još10 minuta.
Ulijte sastojke u veliku zdjelu. Dodajte dodatni naribani parmezan po vrhu i odmah poslužite preko kuhane i ocijeđene tjestenine.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i tjestenine45 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti