Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca.
Izvor slike: Freepik
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
5 pilećih zabataka
-
½ žličice papra
-
50 g maslaca
-
100 ml pilećeg temeljca
-
2 režnja češnjaka
-
sok jednog limuna
- sol
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.
4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.
5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći curry s jogurtom50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaŠpageti od tikvica s piletinom25 min12345
-
Jela od mesaPileći paprikaš s domaćim žličnjacima1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći njoki od krumpira30 min12345