Zapečena piletina s krumpirom u umaku od senfa i meda

Zapečena piletina s krumpirom u umaku od senfa i meda

Zapečena piletina s krumpirom u umaku od senfa i meda
  • Objavljeno: Srijeda, 28.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena kombinacija bogatih okusa kad poželite impresionirati goste.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za 4 osobe:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kg pilećih bataka i/ili zabataka
  • morska sol i mljeveni crni papar
  • 250 g slanine, tanko narezane
  • 600 g mladih krumpira prerezanih na pola
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 250 ml vode
  • 6 grančica timijana

Ovaj recept za zapečene pileće batke i zabatke s krumpirom u kremastom umaku savršena je kombinacija bogatih okusa. Piletina se priprema na tavi, a potom završava pečenjem u pećnici sa slaninom, krumpirom i mirisnim timijanom. Kombinacija vrhnja, senfa i meda ovaj umak čini posebnom delicijom. Uživajte u ovom ukusnom jelu koje će oduševiti i najzahtjevnija nepca.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikoj tavi koja može ići u pećnicu zagrijte ulje na jakoj vatri. Posolite i popaprite piletinu te pecite po 4 minute na svakoj strani ili dok ne postane zlatno smeđa. Maknite iz tave i stavite na stranu. U tavu dodajte slaninu i krumpir te pecite 6 minuta ili dok ne porumene. Dodajte vrhnje, senf, med i vodu te vratite piletinu u tavu. Pustite da zavrije, pokrijte poklopcem i stavite u pećnicu. Pecite u pećnici 10 minuta. Uklonite poklopac, dodajte timijan i pecite još 10 minuta ili dok piletina ne postane zlatno smeđa, a krumpir ne bude kuhan. Poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti