Zapečena tjestenina s piletinom i bundevom

Nećete moći odoljeti ovom jelu.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g tjestenine
- 250g pilećeg mljevenog mesa
- sol
- papar
- 1 žličica ružmarina
- 1/2 šalice naribanog cheddara
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslinovog ul
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 šalice nasjeckane bundeve
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali vrijeme kuhanja smanjite za pola. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk oko 2 minute. Dodajte piletinu i bundevu i dinstajte oko 10 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dobro promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje, ružmarin i sir.
Namastite vatrostalnu posudu. U nju stavite sve sastojke i dobro promiješajte. Pecite oko 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena