Pileće tortilje s umakom od ananasa

Pileće tortilje s umakom od ananasa

Pileće tortilje s umakom od ananasa
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.10.2016.
  • Broj pregleda: 806
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova niskokalorična večera je gotova za samo 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 390 kcal / 1.631,76 kJ

Sastojci

  • 500g pilećih prsa bez kože
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 nasjeckana srednja glavica luka
  • 2 žličice slatke dimljene paprike
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 200ml umaka od rajčice
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • ½ sitno narezanog manjeg ananasa
  • ½ vezice nasjeckanog korijandera
  • tortilje
  • ljuti umak (Tabasco)

Priprema

Nasjeckajte piletinu na manje komadiće. Zagrijte ulje u tavi i pirjajte piletinu i pola luka oko 5 minuta, dok meso ne poprimi zlatno smeđu boju.

Dodajte začine, ocat, rajčicu i šećer. Kuhajte još 5 minuta, te maknite s vatre.

U zdjeli pomiješajte preostali luk, ananas i korijander. Poslužite piletinu i umak od ananasa s toplim tortiljama.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti