Bakalar u umaku s rotkvicama
Bakalar s povrćem kakv još niste probali.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada bakalara
- 170 g rotkvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 - 3 tanko narezana komada đumbira
- 1/2 luka
- 1 tanko narezana čili papričica
- 2 mlada luka
- Umak
- 5 žlice soja sosa
- 3 žlice bijelog vina
- 1 žlica mirina
- 2 žličice čili paprike
- 2 žlice šećera
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 šalica vode
Priprema
Očistite ribu. Nasjeckajte češnjak, luk, đumbir, rotkvice i čili papričicu.
U tavi pirjajte sastojke za umak i rotkvice. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta dok se umak malo ne zgusne, a rotkvice ne omekšaju.
Dodajte ribu i kuhajte 5 minuta, ovisno o debljini ribe. Pažljivo preokrenite bakalar i kuhajte još 5 minuta. Neprestano polijevajte umak preko ribe. Poslužite toplo uz zdjelu riže.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti