Grčki pečeni halibut
Ukusno začinjena riba.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 filea halibuta
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 nasjeckani komorač
- 1 žlica likera po želji
- 2 naribana češnja češnjaka
- 1 šalica nasjeckane rajčice
- 1 šalica slanutka u konzervi
- 2 žlice origana
Priprema
Zagrijte u tavi 1 žlicu maslinovog ulja. Utrljajte u halibut 1/4 žličice soli i papra. Pecite halibut samo na jednoj strani 3 do 4 minute. Stavite na tanjur i ostavite sa strane
Dodajte preostali dio ulja, komorač i liker. Kuhajte povremeno miješajući oko 8 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu.
Dodajte rajčicu, 1/2 šalice vode, slanutak, preostali dio soli i papra i origano. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru, dodajte halibut tako da pečena strana bude okrenuta prema gore. Kuhajte 5 do 10 minuta i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeHalibut s češnjakom i parmezanom30 min12345
-
Jela od ribeHalibut s maslacem i limunom45 min12345
-
Jela od ribeZačinjeni pečeni halibut15 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti