Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Kremasti umak i fina riba za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 fileta iverka
- 2 krumpira
- sol
- papar
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- Umak od bijelog vina i češnjaka
- 1/4 šalice bijelog vina
- 1/4 šalice pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica peršina
Priprema
Izrežite krumpir na kriške i potopite ga u hladnoj vodi oko 10 do 15 minuta. Ocijedite vodu i osušite krumpire.
Iverak natrljajte solju, paprom i s malo maslinovog ulja. Krumpir poslažite na ribu.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte ribu s krumpirom prema dolje.
Neka se peče na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Pažljivo preokrenite ribu i pecite još 5 minuta.
Izvadite ribu i stavite na stranu.
Dodajte preostali maslac i dinstajte češnjak 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte oko 5 minuta. Ulijte pileći temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne. Umak s krumpirima prelijte preko ribe.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribePečena riba na grčki način59 min12345
-
Jela od ribeLosos s mladim krumpirom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s narančom45 min12345
-
Jela od ribeRiba s krumpirom i rajčicom45 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345