Pečena riba na grčki način

Pečena riba na grčki način

Pečena riba na grčki način
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.10.2016.
  • Broj pregleda: 1.220
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Riblji fileti sa krumpirom, rajčicom i začinskim biljem na grčki način, vratit će vas u toplije dane okupane suncem.
Vrijeme pripreme: 59 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 390 kcal / 1.631,76 kJ

Sastojci

  • 400 g krumpira narezanog na ploške
  • 1 glavica narezanog luka
  • 2 režnja grubo sjeckanog  češnjaka
  • ½ žličice origana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ limuna narezanog na kolute
  • 2 velike rajčice narezane na kriške
  • 2 fileta bijele ribe (oko 200 g)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte maslinovo ulje, krumpir, luk, češnjak i origano. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta na jednoj strani i 15 na drugoj.

Dodajte preostale sastojke (osim ribe i peršina) i pecite 10 minuta.

Dodajte ribu i pecite još 10 minuta.

Poslužite posuto svježim peršinom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti