Losos s medom, đumbirom i sezamom

Neobična, ali ukusna kombinacija.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 700g lososa
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice soja umaka
- 2 naribana češnja češnjaka
- 1 žlica svježe naribanog đumbira
- 2 žlice tostiranih sezamovih sjemenki
Glazura
- 1/4 šalice meda
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žličica soja umaka
- 1/4 žličice svježe naribanog đumbira
- 1/2 žličice tostiranih sezamovih sjemenki
Priprema
Namastite papir za pečenje i stavite ga na lim za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. U marinadu stavite losos, dobro zatvorite i ostavite u hladnjaku da stoji oko 30 minuta.
Zagrijte pećnicu. Losos stavite na lim za pečenje, posolite i popaprite po želji. Pecite 10 do 12 minuta i izvadite iz pećnice. Pomiješajte sve sastojke za glazuru, premažite losos i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345