Losos u glazuri od smeđeg šećera i oraha

Losos je jako dobar izvor mangana.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 fileta lososa
- 1/4 šalice oraha
- 3 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje i pustite da stoji sa strane.
Losos isperite toplom vodom i osušite papirnatim ručnikom. Posolite ga i popaprite.
U zdjeli pomiješajte orahe, šećer, maslac i sok od limuna. Losos stavite na lim za pečenje i prelijte glazurom. Pecite 10 do 15 minuta, izvadite i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s medom i lećom35 min12345
-
Jela od ribeLosos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada25 min12345
-
Jela od ribeLosos s javorovim sirupom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345