Losos u umaku od naranče
Brz i ukusan ručak, idealan za ljubitelje ribe.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta lososa
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 žlica hoisin umaka
- 1 žlica umaka od soje
- 2 žlice soka od naranče
- 1 žlica gustina
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 260°C. Posušite losos papirnatim ručnicima i začinite solju i paprom.
Sve ostale sastojke pomiješajte i stavite na stranu.
Zagrijte maslinovo ulje i pecite losos oko 3 minute po strani kako bi dobio lijepu koru.
Prelijte umak preko lososa i pecite u pećnici oko 5 minuta, ovisno o debljini lososa.
Izvadite losos iz pećnice i poslužite uz povrće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti