Odresci od oslića

Odresci od oslića

Odresci od oslića
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.948
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kvalitetan ručak za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 2,5 cm svježeg đumbirovog korijena, oguljenog
  • 4 mlada luka, očišćena
  • 2 žličice svježe nasjeckanog peršina
  • 1 žlica mekoga smeđeg šećera
  • 4 odreska oslića, svaki od 175 g
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 25 g polumasnog maslaca
  • svježe kuhano povrće za posluživanje

Priprema:

1. Zagrijte gril i rešetku pokrijte slojem aluminijske folije. Naribajte đumbirov korijen. Narežite mladi luk na tanke trake.

2. Izmiješajte mladi luk, đumbir, nasjeckani peršin i šećer. Dodajte 1 žlicu vode.

3. Obrišite riblje odreske. Začinite po ukusu solju i paprom. Postavite na 4 odvojene, 20x20 cm aluminijske folije.

4. Pažljivo prelijte smjesom đumbira po ribi.

5. Narežite maslac na kocke i postavite preko ribe.

6. Lagano presavinite foliju preko mesa ribe da se prekrije i napravi paketić.

7. Stavite na zagrijani gril i pecite 10-12 minuta, ili dok ne bude gotovo.

8. Stavite paketiće ribe na pojedinačne tanjure. Odmah poslužite sa svježe kuhanim povrćem.

 

Savjet kuhara

Ako više volite laganiji okus đumbira, narežite ga umjesto ribanja i izvadite prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti