Rezanci s tunom i rajčicom
Ugodan i kvalitetan obrok.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, tanko narezana
- 2 suhe crvene čili paprike, narezane i bez sjemenki
- 1 veliki crveni luk, tanko narezan
- 175 g konzervirane tune u ulju, ocijeđene
- 100 g crnih maslina
- 400 g oguljenih rajčica
- 2 velike žlice narezanog svježeg peršina
- 350 g rezanaca tipa fettucine
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte češnjak i ljute čili papričice, dinstajte na par sekundi, a zatim dodajte i luk. Dinstajte miješajući na oko pet minuta, taman dok luk ne bude mekan.
Dodajte tunu i masline u tavu i miješajte dok se sve dobro ne promiješa. Dodajte rajčice i dovedite smjesu do vrenja.
Začinite sa solju, paprom i peršinom, a zatim smanjite vatru i kuhajte na 5 minuta dok se rajčice ne raspadnu.
U međuvremenu kuhajte rezance u lagano posoljenoj kipućoj vodi na 3-4 minute, sve dok rezanci ne omekšaju.
Dobro ocijedite, pomiješajte rezance s umakom i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
-
Jela od ribePašteta od tune10 min12345
-
Jela od ribeZdravi tuna burger15 min12345
-
Jela od ribeTortilja od tune, avokada i zelene salate10 min12345
-
Jela od ribeTortilje od špinata i tune15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti