Riba pečena u foliji
Ova metoda kuhanja funkcionira jednako dobro na roštilju. Za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 264 kcal / 1.104,58 kJ
Sastojci
- 6 šalica špinata
- 1 crvenapaprika babura
- 4 fileta ribe (po mogućnosti plave po izboru)
- 1/2 čajna žličica soli
- 1/4 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
- 4 žlice pesta
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti po osobi:
Kalorije 264,7 kcal
Masti 9,5 g
Zasićene masti 1,6 g
Kolesterol 64,4 mg
Natrij 581,5 mg
Ugljikohidrati 6,7 g
Šećeri 1,4 g
Dijetalna vlakna 2,9 g
Proteini 37,4 g
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220° C. Odvojite četiri lista folije.
2. Na polovicu svake folije stavite 1 1/2 šalice špinata, 1/4 paprike i 1 file. Posuti sa soli i paprom. Dobro zamotajte.
3. Složite pakete na veliki lim za pečenje. Pecite 10 do 12 minuta ili dok se paket ne nadigne. Prenesite svaki paket na tanjur za serviranje. Pažljivo prorežite na vrhu svake folije kako bi omogućili pari da izađe. Nakon minute, ogulite foliju s ribe. Na vrh svakog komada dodajte 1 žlicu pesta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos s rajčicama i rižom40 min12345
-
Jela od ribeMiso losos15 min12345
-
Jela od ribePašteta od tune bez jaja15 min12345
-
Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
-
Jela od ribeRiblji tacosi25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti