Riblji tacosi

Riblji tacosi

Riblji tacosi
  • Objavljeno: Petak, 09.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Malo drugačija verzija klasičnog meksičkog jela.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 žlica majoneze s manje masti ili grčkog jogurta 
  • pola cijeđene limete 
  • 2 žličice mlijeka 
  • 1 jaje 
  • 1 žlica vode 
  • 30 g krušnih mrvica 
  • 1 žličica sušene korice limuna u prahu (ako nemate može i svježa)p 
  • papar 
  • sol 
  • 500 g fileta bakalara  
  • 4 kukuruzne tortilje 
  • ulje za prženje 
  • prilozi po izboru (zelena salata, rajčica, ribani sir...) 

Priprema ribljih tacosa

1. Najprije pripremite umak tako što ćete u zdjelici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), sok od limete i mlijeko. Ako je potrebno, dodajte sol i papar po ukusu. Spremite u frižider do posluživanja.

2. Filete ribe narežite na štapiće debljine cca 2 cm.

3. Pripremite 2 plitke zdjelice. U prvu umutite jaje sa žlicom vode, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, koricu limuna i malo papra. Svaki komad ribe najprije umočite u razmućeno jaje, a zatim uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica.

4. Ribu pržite na zagrijanom ulju 2-4 minute sa svake strane, odnosno dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

5. Na zagrijanu tortilju stavite željene priloge, zatim stavite ribu i prelijte umakom koji ste ranije pripremili.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti