Složenac od tune i tjestenine
Ukusan obrok za 6 osoba.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 404 kcal / 1.690,34 kJ
Sastojci
- 225g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 225g nasjeckanih šampinjona
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 6 žlica brašna
- 3 šalice mlijeka
- 1/2 žličice papra
- 340g tune
- 1 šalica graška
- 1 šalica parmezana
- 1/2 šalice krušnih mrvica
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 404
- Ugljikohidrati 47g
- Masti 8g
- Proteini 32g
- Kalij591mg
- Natrij 681mg
- Kolesterol 53mg
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite u veliki lim za pečenje.
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte gljive, luk i sol. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari, 4 do 5 minuta. Pospite brašno preko povrća i promiješajte. Dodajte mlijeko i papar, miješajte neprestano i kuhajte oko 2 minute. Umiješajte tunu, grašak i 1/2 šalice parmezana. Miješajte dok smjesa ne postane ravnomjerna.
Smjesu umiješajte u tjesteninu, dodajte krušne mrvice i preostali dio parmezana. Dobro promiješajte i pecite u pećnici dok vrh ne porumeni, 5 do 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti