Složenac od tune
Za 4 osobe, mogu ga jesti i vegetarijanci.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice ulja
- 1 luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 2 celera, očišćena i sitno nasjeckana
- 1 žlica brašna
- 600 ml obranog mlijeka
- 200 g konzervirane tune u slanoj vodi
- 320 g konzerviranoga slatkog kukuruza, ocijeđenog
- 2 žličice svježe nasjeckane majčine dušice
- sol i svježe mljeveni crni papar prstohvat mljevene cayenne paprike
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Priprema
1. Zagrijte ulje u većoj tavi debelog dna. Dodajte luk, celer i lagano pržite 5 minuta, povremeno miješajući dok luk ne omekša.
2. Umiješajte brašno i pržite oko 1 minute dok ne zgusne.
3. Maknite tavu s vatre i postupno ulijevajte mlijeko, stalno miješajući.
4. Dodajte tunu i njenu tekućinu, ocijeđeni kukuruz i majčinu dušicu.
5. Sve izmiješajte pa pustite da prevrije. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta.
6. Maknite tavu s vatre i začinite po ukusu solju i paprom.
7. Pospite složenac sa cayenne paprikom i nasjeckanim peršinom. Podijelite u tanjure i odmah poslužite.
Savjet kuhara
u složenac umjesto tune možete staviti meso kozica ili račića.
Izvor:
Zdravahrana,specijalnoizdanjezaVečernjilist
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeSalata od tune, slanutka i brokule10 min12345
-
Jela od ribeSalata od potočarke i tune10 min12345
-
Jela od ribeZapečene paprike punjene tunom45 min12345
-
Jela od ribeTuna s tikvicama i kaparama25 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti