Tjestenina sa škampima, fetom i maslinama

Ukusan i zdrav ručak.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g tjestenine
- 220g očišćenih škampa
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 1/2 nasjeckane glavice komorača
- 1/4 šalice bijelog vina
- 1 šalica pelata
- 1/4 šalice nasjeckanih maslina
- 1/4 šalice usitnjenog feta sira
- 2 žlice svježeg origana
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, a 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
U međuvremenu posolite i popaprite škamte. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Škampe kuhajte oko 3 minuta i stavite sa strane.
Vratite tavu na vatru, dodajte preostalo ulje, češnjak, luk i komorač. Posolite i popaprite i kuhajte oko 5 minuta. dodajte vino, pelate i kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte masline, škampe i tjesteninu. Ako je umak pregust, dodajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Pospite fetom i origanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeŠpagete sa srdelama20 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345