Morski plodovi s rezancima od tikvice

Morski plodovi s rezancima od tikvice

Morski plodovi s rezancima od tikvice
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno i zdravo!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 300g morskih plodova
  • 2 češnja češnjaka 
  • ½ šalice nasjeckanog luka 
  • 2 šalice pasirane rajčice
  • ½ žličice soli
  • papar
  • ½ žličice šećera
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 2 velike tikvice narezane na tanke rezance 
  • svježe naribani parmezan 

Priprema

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte morske plodove i dinastajte 90 sekundi. Nakon toga ih prebacite u zdjelu i stavite sa strane.

U istu tavu stavite 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte luk i pirjajte oko 3 minute uz povremeno miješanje dok ne postane mekan i proziran. Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu.

Dodajte rajčicu, sol, papar i šećer, i promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte umak oko 15 minuta. Dodajte ostale začine.

Dodajte tikvice i plodove mora. Dobro promiješajte i kuhajte oko 3 minute dok tikvice ne omekšaju.

Poslužite sa svježe naribanim parmezanom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti