Tjestenina s inćunima i kaparima

Tjestenina s inćunima i kaparima

Tjestenina s inćunima i kaparima
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.11.2016.
  • Broj pregleda: 1.495
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ukusnu mediteransku tjesteninu obogaćenu kaparima i maslinama.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 321 kcal / 1.343,06 kJ

Sastojci

  • 250 g skuhanih špageta
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 1/2 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanih crnih maslina
  • 2 žlice kapara
  • 1 žličica nasjeckanih inćuna
  • 1 žlica origana
  • 1/8 žličice mljevene crvene paprike
  • 400 g sitno nasjeckane rajčice
  • 1 manja šaka nasjeckane rikole
  • 1 žlica naribanog sira ribanca

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije: 321
  • Ukupno masti: 9,5 g
  • Zasićene masti: 2 g
  • Proteini: 12 g
  • Ugljikohidrati: 50 g
  • Šećer: 6 g
  • Vlakna: 8 g
  • Kolesterol: 7 mg
  • Natrij: 678 mg

Priprema

Na srednje jakoj vatri dinstajte češnjak oko 1 minute.

Dodajte peršin, masline, kapare, inćune, origano i crvenu papriku i miješajte oko 2 minute.

Dodajte rajčicu i kuhajte još 5 minuta. Umiješajte rikolu i tjesteninu.

Pospite ribancem i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti