Tjestenina s graškom i mozzarellom

Tjestenina s graškom i mozzarellom

Tjestenina s graškom i mozzarellom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i brz recept za tjesteninu s graškom i mozzarellom koji osvaja jednostavnošću i svježinom okusa.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina s graškom i mozzarellom je savršen izbor za one koji vole jednostavne, a hranjive obroke prepune okusa. Ova kombinacija donosi svježinu graška i blagu kremastost mozzarelle, što čini jelo laganim, ali zasitnim. Osim što je brzo za pripremu, ovaj recept je i odličan način da u svoju prehranu unesete više povrća i proteina.

Sastojci

  • 300 g tjestenine po izboru (npr. penne, farfalle ili špageti)
  • 200 g svježeg ili smrznutog graška
  • 150 g mozzarelle, narezane na kockice
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Svježi peršin ili bosiljak za dekoraciju (po želji)

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 300 g):

  • Energija: oko 450 kcal
  • Proteini: 18 g
  • Masti: 12 g
  • Ugljikohidrati: 60 g
  • Vlakna: 6 g
  • Prirodni šećeri: 5 g

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite nasjeckani češnjak dok ne zamiriše.
  3. Dodajte grašak i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša (oko 5-10 minuta za svježi, malo duže za smrznuti). Posolite i popaprite po ukusu.
  4. Umiješajte mozzarellu i malo vode od kuhanja tjestenine da se sir lagano otopi i stvori kremasti umak.
  5. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu i dobro promiješajte da se svi sastojci povežu.
  6. Po želji dodajte svježe začinsko bilje poput peršina ili bosiljka za dodatnu aromu.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite tjesteninu toplu, ukrašenu svježim listićima bosiljka ili peršina i dodatnim komadićima mozzarelle. Odlično se slaže s laganom salatom od rukole ili cherry rajčica te čašom bijelog vina.

Dodatni savjeti:

  • Za bogatiji okus možete dodati malo limunove korice ili prstohvat čilija.
  • Ako želite kremastiji umak, slobodno dodajte žlicu vrhnja za kuhanje.
  • Umjesto mozzarelle, možete koristiti i svježi ricotta sir ili kombinaciju sireva za drugačiji okus.
  • Ovaj recept je idealan za brzu pripremu, a možete ga i prilagoditi dodavanjem pancete ili šunke za mesnu verziju.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti