Tjestenina s keljom i ricottom
Kelj je jako dobar izvor kalcija, kalija i bakra.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2.5 šalice tjestenine
- 2 šalice vode
- naribana korica i sok od 1 limuna
- 3 šalice nasjeckanog kelja
- 1/4 šalice parmezana
- 1/2 šalice ricotte
- 60g krem sira
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 45 sekundi. Dodajte vodu, tjesteninu, limunovu koricu i sok. Kuhajte dok ne proključa, dodajte kelj i sol. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
U međuvremenu pomiješajte ricottu, parmezan i krem sir. Kada tjestenina omekša, dodajte smjesu od ricotte, sol, papar i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s pinjolima, ciklom i vlascem1:55h12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i mozzarellom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti