Tjestenina s pinjolima, ciklom i vlascem
Pinjoli su jako dobar izvor mangana.
Vrijeme pripreme: 1:55h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220g tjestenine
- 1/4 šalice pinjola
- 2 cikle
- 4 šalice kelja
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 2 žličice maslinovog ulja
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Cikle zamotajte u foliju i pecite 40 do 45 minuta.
Izvadite ciklu iz pećnice i isperite pod hladnom vodom. Nasjeckajte ih i pustite da stoje sa strane.
Zagrijte tavu bez ulja i pecite pinjole dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite s vatre i pustite da stoje sa strane.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte 1 žlicu ulja u tavi. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 20 sekundi. Dodajte kelj i malo vode. Dobro promiješajte, posolite i popaprite i kuhajte oko 5 minuta.
U zdjelu stavite sve sastojke, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s keljom i ricottom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i mozzarellom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti