Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata

Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata

Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.01.2019.
  • Broj pregleda: 796
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ova ukusna kombinacija tjestenine s umakom od ricotte i špinata zadovoljit će i najosjetljivija nepca.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. U kipuću posoljenu vodu stavite tagliatelle i kuhajte dok ne postanu al dente.
  2. Dok tjestenina kuha pripremite umak tako što ćete u tavi na niskoj temperaturi otopiti maslac i dodati mu protisnuti češnjak. Miješajte jednu minutu.
  3. Dodajte špinat i uz miješanje kuhajte 5 do 7 minuta, odnosno dok špinat ne uvene.
  4. Nakon toga umiješajte mlijeko i ricottu, te miješajte 5 minuta dok umak ne zgusne. Začinite po ukusu.
  5. Umaku dodajte parmezan i procijeđenu tjesteninu te sve dobro promiješajte da se sastojci spoje.
  6. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti